• +90 530 663 60 95
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Su Yalıtım

Yapıların servis ömürlerini arttırmak, aşınma, korozyon veya sızıntılara karşı dirençli bir hale getirmek için çeşitli yapı kimyasalları aracılığı ile yapılan uygulamalara su yalıtımı denilir.

Binaların yük kaldırıcı sistemleri olan beton ve donatıların aşınma ve korozyondan korunabilmesi için su yalıtım uygulamalarının binaların henüz inşaat aşamasında yapılması gerekir.

Binalarda su izolasyonu özellikle deprem bölgesinde bulunan ülkemiz için oldukça önemli bir konudur. Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda çıkan “Su Yalıtımı Yönetmeliği” ile yalıtımın esasları belirlenmiş ve uygulamalara standardizasyon getirilmiştir. 27 Ekim 2017’de Resmî Gazete’de yayınlanan yönetmeliği inceleyebilirsiniz.

Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Binaların inşaat aşamasında teknik personellere en çok sorulan sorular su yalıtımı nasıl yapılır veya su yalıtımı nasıl uygulanır olarak karşımıza çıkıyor. Yapıların ıslak hacimler olarak isimlendirdiğimiz su ile temas eden pek çok alanı vardır. Bu alanlara örnek olarak temel duvarları, teras çatılar, banyo, mutfak veya tuvaletleri örnek olarak gösterebiliriz. Yapıların su ile teması birden fazla noktadan olabileceği için yalıtım konusunda pek çok farklı uygulama ve ürün çeşidine rastlayabilirsiniz.

Temel ve İstinat Duvarlarının Su Yalıtımı

Temel ve istinat duvarlarının su izolasyonu, inşaat aşamasında yapılır ve en önemli nokta yüzey hazırlığının düzgün yapılmasıdır. Yüzeydeki gevşek parçalar kazınmalı, sivri uçlar ve köşeler pahlanmalıdır. Sürme izolasyon malzemeleri kullanılması önerilen bu uygulamalarda bitüm esaslı membran kullanımı yaygındır.

Zemin Su Yalıtımı

Yapıların zemin betonun altından gelen yeraltı sularından da korunması gerekmektedir. Zemin su izolasyonu metro ve tünel inşaatlarında, bodrum kat ve duvarlarının içten yalıtımında, zeminlerde ve yatay derzlerde veya asansör çukurları gibi suya maruz kalabilecek alanlarda yapılır.

Teraslarda Su Yalıtımı

Teras yalıtımı yaparken bitümlü, çimento-akrilik, poliüretan veya MS polimer / hibrid polimer esaslı ürünlerin kullanılması yerinde olacaktır. Ancak önemle belirtmeliyiz ki hangi tip ürünle su izolasyonu yapılırsa yapılsın öncesinde yüzey hazırlığı kusursuz bir şekilde tamamlanmalıdır.

Image

Dünün Bilgi ve Birikimi, Bugünün Teknolojisi

Kalitesi ile beğeni toplayan ürünlerimizi yeni pazarlara sunmak ve yeni üretim teknolojilerini takip ederek farklı ve yeni ürünlerin siz müşterilerimize sunulması hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

İnce İşçilik

Detaylara odaklanmak ve planlama süreçlerini geliştirmek, temel prensibimiz. İnce işçilik, kaliteyi artırmanın yoludur.

Bütçenize Uygun

En iyi hizmeti verebilecek en uygun bütçeyi ortaya çıkarmak için, sadece ihtiyaçlarınız doğrultusunda teklif sunmaktayız.

Tecrübe

2013 yılında faaliyete başlayan firmamız, bilgi birikimi ve tecrübesi ile paydaşlarımızın iş ortağı olarak hizmet vermektedir.

Memnuniyet

Müşterilerimize profesyonel, duyarlı ve onların deneyimlerini geliştirecek şekilde projelerle her zaman memnun etmeyi hedefliyoruz.